БІБЛІОТЕКА ЧЕРКАСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО БІЗНЕС-КОЛЕДЖА |
|
Кафедра бухгалтерського обліку і аудиту |
Методика проведення інвентаризації на підприємствах. |
|
УДК 657.371 (07)
Рекомендовано до друку рішенням методичної ради Черкаського державного бізнес-коледжу Протокол № 1від 01 жовтня 2001 р. Укладач: Фімяр С. В. Методика проведення інвентаризації на підприємствах. Навчально-методичний посібник. Черкаси, 2001р. - 63 с. |
|
У навчально-методичному посібнику “Методика проведення інвентаризації на підприємствах” викладаються теоретичні аспекти проведення, організації та контролю за збереженням товарно-матеріальних цінностей підприємства; форми та методи проведення інвентаризації; методологічні та організаційні основи обліку результатів інвентаризації; відповідальність та порядок оформлення результатів інвентаризації. Розраховано для студентів економічних спеціальностей закладів вищої освіти І та ІІ рівня акредитації. |
|
Зміст> |
  | Вступ |
4 |
1 | Необхідність контролю та інвентаризації |
5 |
2 | Мета і завдання інвентаризації |
9 |
3 | Інвентаризація та її види. |
11 |
4 | Обов?язковість проведення інвентаризації, її планування та організація |
18 |
5 | Нормативна база та порядок проведення інвентаризації |
22 |
6 | Складання інвентарного опису |
26 |
7 | Методика проведення інвентаризації основних засобів і нематеріальних активів |
31 |
8 | Методика проведення інвентаризації незавершеного виробництва, капітального будівництва і незавершених ремонтів. |
34 |
9 | Методика проведення інвентаризації виробничих запасів |
35 |
10 | Методика проведення інвентаризації грошових коштів, цінностей, бланків суворої звітності та розрахунків |
37 |
11 | Інвентаризація товаро-матеріальних цінностей. |
45 |
12 | Інвентаризація в торговельних організаціях. |
49 |
13 | Відповідальність посадових осіб за неякісне проведення інвентаризації. |
53 |
14 | Інвентаризація в інших країнах світу. |
54 |
15 | Відображення в обліку результатів інвентаризації |
56 |
  | Список рекомендованої літератури |
62 |
@   черкаський державний бізнес-коледж |